zondag 13 januari 2013

Weetjes van de dag '13/4

1. Lionel Messi won in het begin van 2013 voor de vierde opeenvolgende keer de Gouden Bal. Dit is de trofee voor de Wereldvoetballer van het Jaar. Hij ging Christiano Ronaldo en Andres Iniesta vooraf.


2. Lionel Messi maakte in 2012 maar liefst 91 doelpunten en verbrak daarmee het legendarische record van Gerd Müller die 85 keer scoorde in één jaar.

3. Morgen gaat de Australian Open - het eerste grandslamtornooi van 2013 - van start. We gaan op zoek naar opvolgers voor Novak Djokovic en Victoria Azarenka.

4. Het Latijnse a posteriori betekent achteraf gedacht, vanuit de ervaring.

5. De Fyra is de hogesnelheidstrein die tussen Nederland (Amsterdam) en België (Brussel) rijdt.

6. De bordercollie is een middelgroot hondenras uit de groep herdershonden. Het is een populaire hond die ingezet wordt bij verschillende sporten waaronder nog steeds schapen drijven, de taak waarvoor hij oorspronkelijk werd gefokt.



7. De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

8. Warme chocolademelk is het lekkerst in een oranje kop.

9. Het Sydney Opera House is een gebouw voor opera en andere muziek in de Australische stad Sydney. Het is de thuisbasis van de Sydney Symphony. Het gebouw staat sinds 2007 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.


10. De basklarinet is de lage versie van de gewone klarinet. Het instrument kreeg zijn vorm door Adolphe Sax.




Bronnen foto's: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...