woensdag 16 januari 2013

Weetjes van de dag '13/6

1. ET staat voor Extra Terrestrial.

2. Het schip Costa Concordia verging op 13 januari 2012. Er vielen 32 doden waaronder een vijfjarig meisje uit Italië. Het schip voer tegen een rots voor de kust van Giglio, een Italiaans eiland in de Tyrreense Zee.

3. Een flamingo wordt grijs geboren en wordt pas na 1 à 2 jaar roze. De boorlingen hebben ook geen kromme nek.

4. Raita is een Indisch bijgerecht. Het is een soort dressing die je kan eten bij vlees of sla. Het basisingrediënt is yoghurt. Daarnaast zitten er ook kruiden en groenten in verwerkt.

5. De hoofdstad van Ecuador is Quito.

6. Ad hoc betekent ten behoeve van dit, hiervoor (voor eenmalige maatregelen).

7. Osteoporose is het verminderen en poreus worden van de beenderen.


8. Véronique Branquinho is een Vlaamse modeontwerpster. Ze behaalde haar einddiploma in 1995 aan de Antwerpse modeacademie.

9. Een Goede Raad is het  eerste boek voor volwassenen van J.K. Rowling. Ze werd vooral bekend met het verhaal rond Harry Potter.

10. Arachideolie wordt gemaakt uit pinda's. De olie is helder en neutraal van smaak. Het wordt wereldwijd toegepast als basis voor margarines en voor het inblikken van vis. Arachideolie is geurloos en kan tegen hoge verhitting.


Bronnen foto's:
http://kanikonthouden.blogspot.be/
http://weekend.knack.be/lifestyle/mode/veronique-branquinho-stopt-bij-delvaux/article-1195079783617.htm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...