vrijdag 1 november 2013

Nieuwe maand van de jaarkalender

Straks vertrekken we terug naar school en er zal weer het een en ander moeten veranderen. Oktober hebben we vannacht immers achter ons gelaten en we staan al met beide voeten in de nieuwe maand november. Voor ons is dat heel erg logisch en normaal. Toch is het voor de kinderen van het tweede leerjaar telkens opnieuw een hele belevenis. Zij moeten dan ook nog wennen aan het idee dat er maar liefst 12 maanden zijn, dat sommige 30, maar andere ook 31 dagen hebben en dat februari dan nog dat tikkeltje specialer is.

Doordat dit voor de kinderen allemaal niet zo simpel is, krijgt de kalender een heel belangrijke plaats in de klas. Vorig jaar maakte ik er al eentje en die gebruik ik nu opnieuw. Elke maand wordt op een apart blad geplaatst en hangt twee keer uit. Aan het prikbord in de gang en aan de binnenkant van de deur. Ik vergroot de kalender wel van A4 naar A3. Dit is het voorbeeld voor november, maar ik heb ook blaadjes voor alle andere schoolmaanden.


Nog enkele voorbeelden:





Elk jaar opnieuw kan deze kalender dan aangepast worden aan het volgende schooljaar. 

Wil je ook gebruik maken van deze kalender? Kijk dan hier.

1 opmerking:

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...