zondag 26 januari 2014

G/ch en t/d met kaartjes oefenen

Ik vertelde jullie al dat wij gisteren ons schoolfeest organiseerden. Vandaag sliep ik dus vooral bij en werkte ik wat was en strijk weg. Een huishouden runnen, daar kruipt toch wel wat tijd in.

Er gebeurde hier dus dit weekend jammer genoeg weinig, maar ik kan je wel het volgende nog laten zien. Vorige week printte ik welbepaalde letterkaartjes nog eens af en dit op andere kleurtjes. Ik toonde ze eerder al in het rood en blauw (klinkers en medeklinkers), maar ik maakte nu ook nog kaartjes om samen met de kinderen te 'flitsen'. Dat wil zeggen dat de kinderen twee kaartjes krijgen. Ze doen hun ogen dicht en ik zeg woorden. Ze steken dan het juiste kaartje in de lucht. Dit spelletje is een leuk tussendoortje en kinderen oefenen intussen weer een spellingmoeilijkheid. Ik toonde eerder ook al de kaartjes voor ou en au, ij en ei. Mogelijkheden genoeg dus!



Wil je deze letterkaartjes graag gebruiken? Kijk dan snel hieronder.
Letterkaart d, letterkaart t, letterkaart g en letterkaart ch.

Geniet nog van je zondagavond!

1 opmerking:

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...