zaterdag 21 juni 2014

Schooljaarkalender 2014-2015

Het schooljaar is nog niet helemaal ten einde en ik denk al aan het volgende! Ik weet dat ik in de vakantie altijd veel te veel wil doen en dus moet ik er vroeg bij zijn. Aangezien ik nu al weet waar ik volgend jaar terecht kom, wil ik jullie dan ook graag mee op weg nemen. Op die manier kunnen jullie volgen hoe de voorbereidingen naar schooljaar 2014-2015 voor mij verlopen. Voor beginnende leerkrachten kan dit heel leerrijk zijn (hoop ik), voor anderen misschien inspirerend. Omdat er in een grote vakantie maar 60 dagen zijn - en ik nooit meer dan één berichtje per dag post - begin ik er nu al aan. Dan krijg ik het meeste misschien wel gezegd :). Al wil ik uiteraard in die twee maanden ook wat vakantietips, boeken en knutsels posten!

Het eerste waar ik voor volgend jaar mee gestart ben, is het maken van een nieuwe schooljaarkalender. Ik zet elke maand op een A4 en kopieer die dan op een gekleurd A3-blad. Ik doe dit altijd twee keer want ik hang een kalender in de gang, maar ook eentje aan de klasdeur. Die aan de klasdeur wordt eigenlijk bijna elke dag gebruikt. Kinderen in het tweede leerjaar moeten immers de dagen van de week en de maanden kennen. Ik hecht ook veel belang aan de datum.

Hieronder zie je een voorbeeldje van een maand...


Wil je deze kalender graag gebruiken? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...