woensdag 12 november 2014

D of T op het einde van een woord?

In het tweede leerjaar wordt er heel vaak bij de moeilijkheid d of t stil gestaan. Dit is voor de kinderen echt niet zo makkelijk. Het gaat hier niet om werkwoorden, maar vooral om zelfstandige naamwoorden zoals paard, kast,... Kinderen moeten de woorden leren verlengen want dan horen ze eigenlijk wat ze moeten schrijven. Daarnaast moeten ze ook weten dat ze dit bij werkwoorden NIET mogen doen. Van 'hij voetbalt' mogen ze niet 'hij voetbalde' maken! Deze valstrik maakt het extra moeilijk.

Daarom maakte ik aan de hand van een blaadje van Zonnekind een huiswerk rond de eindletter d of t. In de werkboekjes van Averbode staan er trouwens heel vaak bruikbare spullen!


Het is helemaal mijn bedoeling niet om illegaal materiaal te verspreiden, ik wil gewoon even mogelijkheden rond huiswerk en werkblaadjes laten zien. Je hoeft het niet altijd allemaal zelf uit te vinden of heel erg ver te gaan zoeken :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Breng de actua naar je klas met een quiz!

Je hebt zo van die momenten dat alles lijkt te lukken en dan zijn er van die dagen dat je denkt: zo wil ik het niet meer. Dan kan je bij de ...